Kunst en Mysterie

De kracht die van het esthetische uitgaat, is fascinerend !

De vaak versluierde, universele wijsheden verpakt in metaforen alsook het spirituele karakter van de kunst raken mij diep.

Het kan een uitnodiging zijn om naar de diepe zin van het leven op zoek te gaan en deze oerbeelden te verkennen. In deze zaken vind ik voor mezelf bevredigende antwoorden op levensvragen die ik graag met anderen in een kleine groep wil delen. En dat is misschien nog het mooiste: "Kunst verzacht de zeden."

Hou je ook van kunst en ben je geïnteresseerd in de verborgen esoterie ?

Ik heb me (voorlopig reeds) verdiept in volgende  thema's: 

Het Lam Gods
een boeiende ontdekkingstocht doorheen het meesterwerk van de gebroeders Van Eyck

de Moerasmens
een intrigerende afbeelding en de alchemie die erin schuilgaat

De Eenhoorn
welke symbolen en betekenissen in schilderijen en verhalen ontsluieren dit mysterieuze dier?