DE HUID

04-12-2023

DE HUID is ons grootste zintuig en tegelijk ons grootste waarnemingsorgaan. Uitwendige behandelingen berusten op deze waarnemingskwaliteit. Het is veel meer dan enkel een lichaam dat geeft en een ander lichaam dat ontvangt of ondergaat, het gaat over een ontmoeting. De behandeling wordt met zorg voorbereid en met evenveel ZORG EN AANDACHT gegeven. Als uitgangspunt geldt steeds dat de mens een uniek individu is, een éénheid van lichaam, ziel en geest.

  • DE INWRIJVING met lichte, specifieke oliën gebeurt in trage, strijkende bewegingen. Het is bijna een soort effleurage-aanraking, zacht en licht, het is zeker geen kneedpartij en het is niet te vergelijken met (sport-)massage.
  • Naast het aanbrengen van de lichte olie via inwrijving, is OMHULLEN IN WARMTE van essentieel belang. Dat geeft een cocongevoel van geborgenheid en rust. Deze warme omhulling werkt intens versterkend, rustgevend en troostrijk.
  • RUST EN ZELFZORG op het einde en erna zijn als derde element belangrijk. Tijdens de na-rust kan de waarneming van de huid van buiten naar binnen verlegd worden. Door de zachtheid en de traagheid van de bewegingen krijgt de huid de kans om diepgaand waar te nemen en om tijdens het na-rusten, te reageren. Deze reactie van binnenuit is het eigen herstelproces dat op gang kan komen (autoregulatie). Een behandeling kan op die manier pijn en ongemak verlichten en bijdragen aan het dagelijkse levenscomfort.
  • Ook KLEUR EN LICHT maken deel uit van deze totaalervaring. Het positieve effect van kleur en licht versterken nog de heilzaamheid van deze subtiele uitwendige zorg.

In heel dit proces wordt er enkel met natuurlijke producten uit de biologisch-dynamische landbouw en kruidenteelt gewerkt.

Contacteer mij voor een afspraak: siska.gorissen@gmail.com of 0472 107002