Hoogsensitiviteit: kwetsbare kracht

16-08-2021

Gevoelig, overgevoelig, sensitief, hoogsensitief? Hierover is veel informatie en lectuur beschikbaar. Wanneer ben je het? 

Wanneer je niet meer goed kan voelen wat van jezelf is en wat van de ander ...

Wanneer indrukken blijven binnenkomen, de omgeving overweldigt (prikkels van binnen en van buiten) en het hoofd en de belevingswereld helemaal vol zitten... Wanneer je niet meer goed kan voelen wat van jezelf is en wat van de ander. Wanneer je eerst de omgeving en atmosfeer waarneemt en dan pas jezelf. Wanneer je last hebt van vage fysieke klachten zonder aanwijsbare oorzaak...
Dit zijn slechts een paar kenmerken die de rode draad proberen te beschrijven.

De andere zijde van de medaille is de sterke openheid die een erg rijke gevoelswereld met zich meebrengt. Het verfijnde observatievermogen, de enorme empathie, de bovengemiddelde mensenkennis, de extra dimensies in creativiteit, het beelddenken, de aanleg voor spiritualiteit, ... ook dit zijn kenmerken van hooggevoeligen.

De energetische wereld wordt eerder waargenomen dan de materiële 

Bij deze mensen is er sprake van minder verbinding met het fysieke lichaam, er is sprake van een lichtere incarnatie of een lossere verbinding van de ziel met het lichaam. De energetische wereld wordt eerder waargenomen dan de materiële. Niet zelden is de hooggevoeligheid de onderliggende oorzaak van fysieke klachten en ongemakken.

Dit zijn boeiende zaken die mij intrigeren. Wie ben jij en wat maakt jou zo uniek? Wat kan je ontwikkelen in je leven zodat deze hooggevoeligheid je talent wordt? Hoe kunnen we het zelfherstellende vermogen van het lichaam weer op punt zetten zodat je je in balans voelt ?

Kleur-lichttherapie is een weg die via de ziel gaat ...

Je hooggevoeligheid hoeft niet geproblematiseerd te worden. Door begrip voor de achtergrond ervan kan een ommekeer naar bewustwording van talent en gaven ontstaan.

Kleur-lichttherapie is een weg die via de ziel gaat, een therapie waarbij de creatieve ziels- en geestkrachten van de mens worden geactiveerd en precies daardoor een verregaande invloed kunnen hebben op de dieper gelegen lichaamsprocessen.