Ouder worden in de stroom van het leven

01-08-2021

Ouderdomsklachten zijn veel voorkomend en uiteenlopend van aard (hoge bloeddruk, cholesterol, hartklachten, slaapproblemen, spijsverteringsverstoringen, spier-gewrichtsongemakken, reuma, jicht, artrose, gezichtsverlies, ...)

Het is niet zo eenvoudig om vertrouwen te hebben in het eigen aanvoelen 

Vaak staat eenarsenaal aan medicijnen op het nachtkastje en is de agenda gevuld met medische consultaties. De hoeveelheid aan generaliserende informatie, reclame en adviezen is niet meer bij te houden. Het is niet zo eenvoudig om vertrouwen te hebben in het eigen aanvoelen (natuurlijke en biologische instincten), laat staan om in contact te komen met wat er zich in het binnenste afspeelt.

Vanuit mijn persoonlijke visie wil ik met kleur-lichttherapie een aanvullende en verzachtende zorg aanbieden in de vorm van belevingsgerichte behandelingen.

Ouderen gaan ons voor in het leven, ze verdienen respect, zorg, aandacht en toewijding 

Zorgzame aandacht en tijd garanderen kwaliteit en ontspanning. De traagheid van de ritmische bewegingen resulteren in mentaal en fysiek welbevinden en comfort. De huid is immers het grootste waarnemingsorgaan van de mens, fungerend als een soort eerste contactmedium. Op die manier komt er een dieper aanvoelen van het lichaam zelf. Dit kan een positieve bijdrage leveren in de stappen naar herstel. Niet zelden neemt hierdoor de intensiteit van de klacht(en) af. Ouderen gaan ons voor in het leven, ze verdienen respect, zorg, aandacht en toewijding. Deze waarden staan centraal in de kleur-lichtbehandelingen die ik aanbied.